Recept

Zalm-scampipannetje met bladerdeegkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel bladerdeegrondjes maken doe je met een kleine dresseerring of de achterkant van een spuitmondje. Zorg ervoor dat je deeg koelkastfris is en niet te warm wordt, anders kun je de rondjes er moeilijker uit duwen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de paprika en de ui schoon en snij ze fijn. Spoel en halveer de kerstomaten. Fruit de paprika en de ui aan in wat boter. Pers er het teentje knoflook bij. Kruid de groenten met peper, zout en cayennepeper en voeg het verse basilicum toe.

  2. 2

    Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Snij de zalm in blokjes van 2 à 3 cm. Vet 4 ovenschaaltjes in met wat boter en leg in elk schoteltje enkele blokjes zalm en 3 scampi’s. Verdeel er de gefruite groenten over.

  3. 3

    Maak de saus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Blus de roux met de bouillon en de melk, voeg de tomatenpuree toe en laat de saus indikken. Breng ze op smaak met cayennepeper, peper en zout. Verdeel de saus samen met de tomaatjes over de zalmblokjes en scampi’s.

  4. 4

    Steek of snij rondjes van ongeveer 2 cm diameter uit het bladerdeeg. Leg ze zoals schubben op de visschotel en strijk ze in met een beetje melk. Gaar de vispannetjes 30 minuten in de oven. Strooi er het extra basilicum over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm-scampipannetje met bladerdeegkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!