Recept

Luxevispannetje met sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met verse garnalen als afwerking.

Tip: een saus maken met echte champagne is een beetje zonde, die drink je er het liefst bij. Maak de saus met cava, prosecco of een andere droge schuimwijn om het budget toch wat binnen de perken te houden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de saus. Smelt de boter in een pannetje, strooi er de bloem in en roer tot een kruimelige massa. Laat de roux een minuut al roerend drogen in de pan. Blus hem met de visbouillon, de schuimwijn en de melk en blijf roeren tot de saus mooi gebonden is. Breng ze op smaak met de helft van de gemalen kaas, peper, zout en een beetje citroensap.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze in wat boter en sprenkel er wat citroensap over. Meng de champignons door de saus.

  3. 3

    Leg de sint-jakobsvruchten rauw in individuele ovenschaaltjes. Lepel er de saus over en strooi er de rest van de kaas en een beetje panko over.

  4. 4

    Zet de ovenschoteltjes 20 minuten in de oven. Snij het briochebrood in soldaatjes. Bak ze in wat boter krokant. Werk de vispannetjes af met een takje kervel en serveer er de soldaatjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luxevispannetje met sint-jakobsvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!