Kalkoengebraad met gestoofde appelen en aardappelwedges
bereiding
-
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 185°C. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter en olijfolie in een pan en korst het kalkoengebraad aan alle kanten aan. Leg het in een ingeoliede ovenschaal.
-
2
Boen de krieltjes schoon en leg ze rond het gebraad. Zet het gebraad en de krieltjes alvast 20 minuten in de oven.
-
3
Pel intussen de sjalotten en snij ze doormidden. Boen de appelen schoon en snij ze in partjes. Neem de schaal met het gebraad en de krieltjes uit de oven en leg de appelen samen met de sjalotten, de kardemom, de tijm en de rozemarijn rond het gebraad. Hussel door elkaar met de krieltjes. Voeg extra olie, peper en zout toe en zet de schotel nog 20 minuten in de oven.
-
4
Serveer het kalkoen-gebraad met de gestoofde appelen, de sjalotten en de krieltjes. Werk het gerecht af met de extra tijm.
-
5
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 185°C. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter en olijfolie in een pan en korst het kalkoengebraad aan alle kanten aan. Leg het in een ingeoliede ovenschaal.
-
6
Boen de krieltjes schoon en leg ze rond het gebraad. Zet het gebraad en de krieltjes alvast 20 minuten in de oven.
-
7
Pel intussen de sjalotten en snij ze doormidden. Boen de appelen schoon en snij ze in partjes. Neem de schaal met het gebraad en de krieltjes uit de oven en leg de appelen samen met de sjalotten, de kardemom, de tijm en de rozemarijn rond het gebraad. Hussel door elkaar met de krieltjes. Voeg extra olie, peper en zout toe en zet de schotel nog 20 minuten in de oven.
-
8
Serveer het kalkoen-gebraad met de gestoofde appelen, de sjalotten en de krieltjes. Werk het gerecht af met de extra tijm.