Gevulde kalkoenrollade met appeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Week voor de vulling het brood in lauw water en knijp uit. Fruit de ui glazig in de boter. Meng alle ingrediënten voor de vulling, kruid met peper en zout.
-
3
Snij het gebraad open. Schep er de helft van de vulling op. Rol stevig dicht en bind vast met keukentouw. Bestrijk het vlees met olijfolie, kruid met peper. Schroei het rondom dicht. Doe het vlees in een ovenschaal en leg er enkele stukjes boter op. Zet 20 minuten in de oven, bedruip regelmatig met het braadvocht.
-
4
Spoel de appelen en haal er met een appelboor het klokhuis uit. Halveer de appelen horizontaal en hol de helften nog wat uit. Bestrijk de buitenkant met wat gesmolten boter. Verdeel de rest van de vulling over de appeltjes. Zet ze bij het vlees in de ovenschaal en bedruip met de rest van de boter. Bak nog 30 à 35 minuten mee.
-
5
Haal het gebraad uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in plakken en serveer met de appeltjes.