Recept

Kiptajine met venkel-sinaasappelsalade en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tajine zoals Natalie ze het liefst maakt: “Kies voor de tajine eens niet voor drumsticks of bouten, maar voor ontbeende kippendijen. Die bevatten veel meer smaak dan gewone kipfilets en zijn toch iets sneller klaar dan de drumsticks.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snipper hem grof. Pel en pers de knoflook. Kruid de kippendijen met de kippenkruiden. Snij de schil van de gekonfijte citroen in reepjes (het vruchtvlees gebruik je hier niet). Verhit olijfolie in de tajine (of gebruik eerst een pan en schep daarna over) en korst de kip aan.

  2. 2

    Voeg de ui, de knoflook, de schil van de gekonfijte citroen en de ras el hanout toe en schep om tot de geuren vrijkomen. Blus met de gepelde tomaten, voeg optioneel wat extra water toe, doe er het bouillonblokje bij en zet het deksel op de tajine. Zet de tajine 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de couscous. Laat de couscous 5 minuten wellen in een bodempje warm water met het groentebouillonblokje. Snipper de peterselie of koriander. Maak de korrels van de couscous los en breng hem op smaak met citroensap, de geraspte citroenschil, de peterselie, wat olijfolie, peper en zout. Maak de paprika’s schoon en snij ze in heel kleine blokjes. Meng ze samen met de granaatappelpitten onder de couscous.

  4. 4

    Maak de salade. Schil de sinaasappelen en snij ze in plakjes. Vang het sap op. Maak de venkel schoon en snij ze in plakjes. Snipper de peterselie. Meng de sinaasappelplakjes en de venkel met het sinaasappelsap, het oranjebloesemwater, de peterselie, wat olijfolie, de sumak, peper en zout.

  5. 5

    Werk de tajine af met de olijven en de extra peterselie en serveer hem met de couscous en de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kiptajine met venkel-sinaasappelsalade en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!