Kalkoen zoetzuur
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rasp 10 g gember en een limoenschil.
Snij 1 bosje lente-ui in stukjes.
-
2
Meng 10 g geraspte gember met 1 geraspte limoenschil en 2 eetlepels zoete chilisaus en strijk er een kalkoenrollade van 1 kg mee in.
-
3
Zet, in een ovenschotel, 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Doe er 2 dl gevogeltefond , 1 bosje lente-ui in stukjes en 200 g ananasblokjes (uit blik) bij.
-
4
Laat nog 20 minuten garen.
Haal het vlees uit de schotel en laat het even rusten alvorens het in plakken te snijden.
-
5
Doe nog 2 dl gevogeltefond bij de saus, laat tot het kookpunt komen en indikken met wat opgelost maiszetmeel.
Voorbereiding