Perfecte ‘deviled eggs’
bereiding
-
1
Kook de eitjes in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen. Pel de eieren en halveer ze.
-
2
Haal voorzichtig de eigelen eruit en mix ze fijn met de mayonaise, de mosterd en het kerriepoeder. Kruid het mengsel met peper en zout. Schep het in een spuitzak met een fijn gekarteld spuitmondje.
-
3
Spuit mooie hoopjes van het mengsel in holte van de eiwitten. Bewaar de eieren in de koelkast. Dit kun je tot 1 dag op voorhand doen.
-
4
Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Verhit de olijfolie op een laag vuur. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en laat ze 1 minuut zacht garen. Giet de olie in een kommetje en laat ze even afkoelen. Voeg de peterselie en geraspte citroenschil toe. Kruid de olie met grof zout.
-
5
Werk de eitjes voor het serveren af met de kruidenolie of geef ze er in een apart schaaltje bij.