Recept

Frisse yoghurt-­vanillecrème met gebakken appeltjes en filodeegwafeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een heerlijk fris dessert... en nog budgetvriendelijk ook!

Seizoens­­gebonden en lokaal tijdens de feestdagen liggen de supermarkten vol met exotisch fruit van de andere kant van de wereld. Door de transportkosten zijn ze automatisch duurder. Ga voor een lekker lokaal appeltje, en werk het feestelijk af met deze kaneelwafeltjes. Goed voor de planeet én je portemonnee!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak eerst de wafeltjes. Smelt de boter. Meng de suiker met de kaneel en het zout. Wrijf een vel filodeeg in met boter en bestrooi het met kaneelsuiker. Beleg het met een nieuw vel filodeeg en bestrooi opnieuw met kaneelsuiker. Herhaal met de 2 overige vellen filodeeg, boter en kaneelsuiker.

  2. 2

    Leg de filodeeghoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 à 12 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Misschien moet je dit in twee keer doen. Laat ze afkoelen.

  3. 3

    Klop de volle room luchtig op met 2 eetlepels suiker en de vanille. Meng er de yoghurt onder en bewaar de crème in de koelkast.

  4. 4

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Bak de appelblokjes in de boter met de rest van de suiker tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Besprenkel ze met enkele druppels citroensap.

  5. 5

    Serveer de yoghurtcrème met de appeltjes en de filodeegwafeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse yoghurt-­vanillecrème met gebakken appeltjes en filodeegwafeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!