Recept

Pompoensoep met misonootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soep is een fantastisch voorgerecht als je voor veel mensen moet koken.

• Reken voor een voorgerecht op 1 liter soep voor 4 personen en serveer 1,5 pollepel soep per persoon.

• Door de tijd te nemen om de uien op een zacht vuur te laten garen, zullen ze lekker zoet smaken en vormen ze een goed tegengewicht voor de geroosterde paprika’s.

• Dit gerecht kun je ook vegetarisch maken door de kippen­bouillon door groentebouillon te vervangen. 

• De soep kun je op voorhand maken en zelfs invriezen als je het druk hebt de weken voor Kerstmis.

• Voor een extra fijne soep mix je de soep eerst met een gewone mixer en haal je ze nadien door een puntzeef. Of je mixt ze een tweede keer in een thermomix of soepmaker. 

• De misonootjes maak je makkelijk enkele dagen op voorhand. Bewaar ze in een luchtdicht potje. Nog een restje? De nootjes zijn lekker op élke salade of gewoon als tussendoortje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoenen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Hussel de groenten op een bakplaat met de ras el hanout, de kurkuma, het kerriepoeder, wat olijfolie, peper en zout door elkaar en gaar ze 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de preiwitten schoon en snipper ze fijn. Verhit boter en olijfolie in een pot en fruit er de ui, de knoflook en de prei in aan. Laat ze op een zacht vuur garen.

  3. 3

    Neem de pompoen en de paprika uit de oven en doe ze bij de gefruite groenten. Blus ze met de kippenbouillon en laat de soep op een zacht vuur pruttelen. Mix de soep en zeef ze eventueel voor een fluweelzachte soep.

  4. 4

    Verlaag terwijl de soep pruttelt de oventemperatuur naar 140°C. Schep de noten op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Smelt de boter samen met de misopasta, de honing, de rozemarijn, het paprikapoeder en het grof zeezout op een zacht vuur. Neem de noten uit de oven en lepel er de misomengeling op. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.

  5. 5

    Lepel de soep in kommetjes en werk ze af met misonootjes, een plukje kervel en wat pompoenpitolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met misonootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!