Recept

Gegrilde prei met cheddar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit bijgerecht past heerlijk bij een luxueus gehaktbroodje. Snel, makkelijk en bomvol smaak!

• Heb je in plaats van preiwitten volledige stengels prei gekocht, gooi het preigroen dan niet weg, maar bewaar het om te gebruiken in een lekkere bouillon. Je kunt er ook prei-olie van maken en die gebruiken ter afwerking van een soepje. 

• De prei kun je een dag op voorhand grillen. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten doosje. De afwerking doe je op het feestje zelf. Zet de rolletjes met de kaas dan nog even onder de grill.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 165°C. Halveer de preiwitten in de lengte, snij ze daarna nog eens in twee en spoel ze goed. Verhit olijfolie in een grillpan en gril de preiwitten rondom. Kruid ze met de gedroogde tijm, peper en zout. Neem ze voorzichtig uit de pan en laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Wikkel telkens een stronkje prei en enkele takjes tijm in een plakje cheddar. Vet een ovenschaal in met de boter en leg er de preirolletjes in. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven. Dek de prei af met aluminiumfolie als de kaas al gesmolten is en de prei nog niet helemaal gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde prei met cheddar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!