Gebakken aardappelen met ui en kappertjes
Gebakken patatjes zijn altijd goed, zeker als je extra feestelijk maakt met kappertjes.
• Geleerd van mijn mama: gebakken aardappelen zijn nog lekkerder als je ze de avond voor het feest kookt. Laat ze volledig laat afkoelen, dek ze af met een vel keukenpapier en zet het deksel op de pot. Het keukenpapier neemt het overtollige vocht op en het resultaat zijn droge patatjes die je makkelijk kunt bakken.
• Gebruik altijd boter en olie om aardappelen te bakken. Aardappelen hebben boter nodig voor een krokant korstje.
• De wittewijnazijn en de kappertjes zorgen voor een frisse toets. Het doet me denken aan de lekkere ‘Bratkartoffeln’ die we op vakantie in Oostenrijk eten.
• Je kunt de aardappelen al krokant bakken en ze bewaren in een ovenschaal. Dek ze af met aluminiumfolie en warm ze opnieuw op in de oven op 100°C.
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
-
2
Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de aardappelen samen met de uiringen lekker krokant.
-
3
Verhit flink wat boter in een andere pan en bak de kappertjes in de boter tot ze lekker knapperig zijn. Blus ze met de wittewijnazijn en voeg de dille toe.
-
4
Lepel de krokante kappertjes bij de aardappelen en serveer.