Madeleines met gedroogde veenbessen en witte chocolade
bereiding
-
1
Meng de suiker met de vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg al mixend één voor één de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Giet er eerst de boter en dan de honing bij en mix verder.
-
2
Meng het bakpoeder onder de bloem en zeef het bloemmengsel bij het beslag. Mix het beslag glad. Spatel de geraspte citroenschil en de veenbessen onder het beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde mond en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de madeleinevorm. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de madeleines 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
-
4
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dip de madeleines voor de helft in de chocolade en bestrooi ze eventueel met de gouden sprinkles. Laat ze drogen op een rooster.