Aziatische varkenswangetjes met pompoencrème
bereiding
-
1
Pel en snij de uien in ringen. Schil en rasp de gember. Verhit boter in een diepe, ovenbestendige pan en schroei het vlees rondom dicht. Neem het vlees uit de pan.
-
2
Verhit opnieuw boter in de pan en voeg de uien en de gember toe, fruit op een zacht vuur. Voeg het vlees toe en bestrooi met de bloem. Laat de bloem even meebakken. Voeg dan de rest van de smaakmakers toe: misopasta, sojasaus, sinaasappelsap en laat op een zacht vuur karameliseren. Leng aan met de fond en kokosmelk tot het vlees onderstaat en laat 2 tot 3 uur op een zacht vuur garen tot het vlees bijna uit elkaar valt.
-
3
Schil de aardappelen en snij in blokjes. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Kook samen in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met een scheutje olijfolie boter in de blender, mix tot een smeuïge crème. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Lepel de pompoencrème in een diep bord en geef er de varkenswangetjes bij. Werk af met een aantal blaadjes mini rode zuring. Werk af met versgemalen peper.