Recept

Traybake met kip en spruiten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker herfstige traybake. Kippendijen zijn iets vetter dan kipfilets, waardoor ze heerlijk sappig blijven bij het bakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in wedges. Pel de uien en snij ze in partjes. Hussel ze samen met 2 eetlepels olijfolie onder elkaar en kruid ze met peper en zout. Schep ze op een bakplaat en gaar ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de spruiten schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Snij de chorizo in plakjes. Meng de chorizo en de spruiten onder de kippendijen en breng alles op smaak met het paprikapoeder, de honing, een scheutje olijfolie, peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Schep het kip-spruitenmengsel bij de aardappelen in de ovenschaal, schep goed om en zet nog eens 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Werk de traybake voor het serveren af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traybake met kip en spruiten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!