Recept

Drumsticks met geroosterde spruiten en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een andere manier om spruitjes klaar te maken. Dit gerechtje zet je al voor minder dan 4 euro per persoon op tafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de bloem met peper en zout. Wentel de drumsticks door de bloem, besprenkel ze met wat water en wentel ze nog een keer door de bloem.

  2. 2

    Klop het ei los met de peterselie. Meng de pecorino door de panko. Haal de drumsticks door het eimengsel en vervolgens door de panko. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Maak de spruiten schoon en halveer ze. Spoel de krieltjes en snij ze ongeschild in kwarten. Meng de krieltjes met de spruiten, de tijm, de spekblokjes, de geraspte schil van de citroen en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de gehalveerde knoflookbol bij.

  4. 4

    Bak zowel de kippendrumsticks als de groenten in ongeveer een halfuur gaar in de oven.

  5. 5

    Serveer de geroosterde groenten met de krokante drumsticks. Rasp er eventueel nog een beetje pecorino over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Drumsticks met geroosterde spruiten en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!