Mexicaanse tacoschotel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olie. Pel de rode ui en snipper fijn. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie. Maak de paprika schoon, snij hem in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Roerbak 2 minuten. Schuif de groenten aan de kant en doe nu het gehakt in de pan. Bak het rul. Giet het overtollige vet weg en kruid het vlees met chilipoeder, komijn, pe-per en zout. Meng alles onder elkaar.
-
2
Spoel de bonen onder koud water en laat ze uitlekken. Hak de koriander grof. Pers het sap uit 1 limoen. Roer de bonen, de tomatenblokjes, de maïskorrels, het limoensap en de koriander onder het vlees. Haal de pan van het vuur.
-
3
Bedek de bodem van de oven-schaal met een laag tortilla’s. Schep 1/3 van het gehaktmengsel op de tor-tillalaag. Meng de 2 geraspte kazen onder elkaar en bestrooi het gehakt met 1/3 van de kaas. Herhaal dit laagjesproces nog twee keer met tortilla’s, gehaktvulling en kaas.
-
4
Zet de schaal 20 minuten in de oven. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de overige limoen in partjes. Werk de schotel af met de lente-ui en serveer ze met de zure room en een partje limoen.