Recept

Hasselbackaardappelen met frisse kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen feestmenu zonder deze aardappelklassieker.

Onze ultieme tip om hasselbackaardappelen te snijden: leg aan beide zijden van de aardappel een houten lepel. Zo kun je snijden tot op de steel van de houten lepel en snij je de aardappel zeker niet door.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de teentjes knoflook en snij ze in fijne plakjes. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt.

  2. 2

    Meng 4 eetlepels olijfolie met de rozemarijn, de geraspte citroenschil, de chilivlokken en ½ koffielepel zout.

  3. 3

    Spoel en droog de aardappelen. Maak in de aardappel om de 5 millimeter insnijdingen tot op 1 centimeter van de onderkant.

  4. 4

    Wrijf de buitenkant en de insnijdingen van de aardappel in met de kruidenolie en vul de insnijdingen met de plakjes knoflook. Gaar de aardappelen 40 à 50 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselbackaardappelen met frisse kruiden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!