Hasselbackaardappelen met roomkaas en sesamcrunch
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen schoon. Snij ze om de halve centimeter in, maar niet door. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
2
Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met 4 eetlepels olijfolie en bestrijk er de aardappelen mee. Kruid met peper en zout. Gaar de aardappelen 30 minuten in de oven. Duw ze vervolgens wat open en bestrijk ze opnieuw met de knoflookolie. Gaar ze nog eens 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
-
3
Klop de roomkaas los met 60 milliliter warm water. Kruid met peper en zout. Meng de 2 soorten sesamzaadjes met de krokante uitjes en het lookpoeder.
-
4
Bedruppel de hasselbackaardappelen met de roomkaassaus en sriracha naar smaak. Bestrooi ze met de sesammix en de bieslook. Serveer meteen.