Recept

Aardappelmousseline met truffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke puree die je menu zo naar een hoger niveau tilt.

Mousselinepuree is superfijn van structuur. Met onze tips geniet je van elk smeuïg hapje...

  • Maak de mousseline met bloemige aardappelen. Die zijn zacht en kruimelig, bevatten veel zetmeel en zijn dus perfect om fijn te stampen.
  • Laat de aardappelen even opdrogen na het koken. Zo kan het water verder verdampen. De aardappelen moeten er wat kruimelig uitzien. Hoe minder vocht er achterblijft, hoe luchtiger je puree zal zijn.
  • Voeg – terwijl de aardappelen nog warm zijn - een flinke klont boter en warme melk toe.
  • Breng de mousseline op smaak met versgeraspte nootmuskaat.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook de aardappelen zacht in gezouten water.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en laat ze goed uitlekken. Pureer de aardappelen door een aardappelzeef of duw ze door een fijne puntzeef.

  3. 3

    Smelt de boter met de melk en de room en voeg het mengsel toe aan de aardappelen. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Werk de puree af met enkele schilfers verse truffel. Voor een budgetvriendelijkere versie kun je de puree ook op smaak brengen met truffelpasta of -tapenade en afwerken met enkele plakjes truffel op olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelmousseline met truffel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!