Recept

Smashed potatoes met kruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect bij jouw feestmenu, dit originele en overheerlijke aardappelgerecht.

Door de aardappelen na het koken een beetje fijn te stampen, komt er extra zetmeel vrij. Dat vormt een lekker korstje in de oven.

Makkelijk vooraf: de boter kun je makkelijk enkele uren of een dag vooraf maken. Bewaar ze dan wel in de koelkast. De aardappelen bereid je het best pas de dag zelf, want ze moeten nog een beetje warm zijn als je ze plet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappeltjes en kook ze zacht in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Leg de aardappelen op een bakplaat en duw ze met je handen, een pureestamper of een vork plat.

  2. 2

    Maak de boter. Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes van de tijm. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de zachte boter met de knoflook, de peterselie, de geraspte citroenschil, de tijm, het gerookt paprikapoeder en wat peper.

  3. 3

    Leg op elk geplet aardappeltje een lepeltje kruidenboter bak ze 25 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smashed potatoes met kruidenboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!