Recept

Hartige bloemkooltaart met oude kaas en smashed Brussels sprouts

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgetvriendelijk en toch superfeestelijk hoofdgerecht van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt: ‘Sausje bij de spruitjes? Meng dan enkele eetlepels mayonaise en zure room met graantjesmosterd naar smaak en serveer dit pittige sausje bij de spruitjes.’

Ook lekker in de quiche: een snuifje kerriepoeder, dit geeft zowel kleur als smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Ontrol het bladerdeeg en bedek er een met bakpapier beklede bakvorm van 24 cm diameter mee. Dek af met bakparels (of gedroogde spliterwten) en schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en verwijder de bakparels en het bakpapier.

  2. 2

    Pel en snij de uien in ringen. Smelt boter in een pan en fruit er de uiringen aan, rist er de tijm bij en laat op een zacht vuur karameliseren.

  3. 3

    Klop de eitjes los met de room, de mosterd en 150 gram van de oude kaas. Meng er de bloemkoolroosjes en de gefruite uiringen onder en stort in de taartvorm. Schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Stort de spruitjes in ingeoliede ovenschaal en stamp ze een beetje fijn met een pureestamper. Bestrooi met de rest van de oude kaas en grofgemalen peper. Schuif 20 minuten mee met de taart in de oven.

  5. 5

    Werk de bloemkooltaart met een lepel zure room en een handvol mini cress en serveer met de smashed sprouts.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige bloemkooltaart met oude kaas en smashed Brussels sprouts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!