Recept

Crème van ham met gemarineerde komkommer en lompviseitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chef eindredactie Evi: “Op zowat elk feestje serveer ik dit hapje. Zelf dacht ik dat mijn gasten na al die jaren wel aan vernieuwing toe waren, maar toen ze niet geserveerd werden, kreeg ik enkel ontgoochelde reacties. Het zit ’m vooral in de combinatie van de lichtzoute ham met de zilte eitjes en de zure, knapperige komkommer. Je moet het in één hap naar binnen spelen, zodat al die smaken en texturen samenkomen. Dat lukt het beste in lepels... En ze zien er ook gewoon heel feestelijk uit!”

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snij er met een dunschiller in de lengte lange repen van. Leg ze 1 uur in het citroensap.

  2. 2

    Snij de gekookte ham in stukjes en doe de stukjes in een blender of hoge maatbeker. Voeg de zure room toe en mix tot het mengsel smeuïg is, maar toch nog vast genoeg om er quenelles van te maken. Kruid de crème met peper en zout.

  3. 3

    Leg in een hapjeslepel een geplooid plakje komkommer. Maak met twee koffielepels kleine quenelles van de hamcrème en leg er eentje in elke lepel op de komkommer. Werk de hapjes af met een toefje lompviseitjes en een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème van ham met gemarineerde komkommer en lompviseitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!