Recept

Rode biet met appel en gerookte paling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijzonder bordje om de avond in stijl te openen. Lifestyleredacteur Carine tipt: ‘Dit is een heel simpel hapje, maar ik oogst er altijd veel complimenten mee omdat het even feestelijk als fris is. Ik serveer het graag op elegante glazen bordjes.’

bereiding
  1. 1

    Snij de rode biet in plakjes van ½ cm dik. Je kunt er eventueel met een uitsteekvormpje een mooi ronde vorm uit duwen.

  2. 2

    Roer de balsamicoazijn los met een scheutje olijfolie en kruid het mengsel met peper en zout. Laat er de rode biet 30 minuten in marineren.

  3. 3

    Spoel de appel en snij hem in heel kleine blokjes. Roer er de zure room onder en kruid het mengsel met peper en zout. Snij de gerookte paling in kleine blokjes.

  4. 4

    Verdeel de plakjes rode biet over 4 kleine bordjes. Schep er een hoopje van de appelblokjes op en eindig met een mooi stukje gerookte paling. Werk de hapjes af met een takje kervel en ga er nog eens met de pepermolen over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode biet met appel en gerookte paling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!