Gebakken eend met pepersaus en prinsessenboontjes
bereiding
-
1
Maak de boter. Roer de roomboter los. Kneus de roze peperkorrels. Hak de pistaches grof. Meng de peperkorrels met de pistaches en de geraspte sinaasappelschil. Meng deze mix onder de boter, maar hou eventueel een klein beetje apart voor de afwerking. Kruid de boter met peper en zout, schep ze op een vel bakpapier en maak er een rolletje van. Leg de boter tot gebruik in de diepvries.
-
2
Pel en pers de knoflook. Hak de peperkorrels fijn. Meng de tijmblaadjes met de knoflook en de peperkorrels en kruid de rub met peper en zout. Bestrijk er de vleeskant van de eendenfilets mee, dek ze af met vershoudfolie en laat ze 30 minuten trekken.
-
3
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water.
-
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij het vel van de eendenfilets kruiselings in en bak de filets op het vel goudbruin en krokant in een droge koekenpan. Bak ze nog 2 minuten op de andere kant. Leg de filets met het vel naar boven in een ovenschaal, giet er het braadvet over en gaar ze ongeveer 8 minuten in de oven.
-
5
Blus de pan van de eend met de balsamicosiroop en 4 eetlepels water. Voeg de extra groene peperkorrels toe en laat de saus 3 minuten koken.
-
6
Schep de gare boontjes in een mooie serveerschaal en leg er een plakje van de pistache-sinaasappelboter op en nog wat van de apart gehouden mix op. Geef er de eendenfilets met de saus bij en werk ze af met de extra takjes tijm.