Open lasagne van knolselder, paddenstoelen en hazelnoten
bereiding
-
1
Schil de knolselder en snij ’m in 24 dunne plakken. Steek er met een rond uitsteekvormpje van 10 cm diameter mooie cirkels uit. Blancheer de knolselderrondjes 1 à 2 minuten in kokend water. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
-
2
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Schep er de paddenstoelen onder en bak ze in 5 minuten gaar. Kruid ze met peper en zout. Rooster de noten goudbruin in een droge koekenpan. Trek de mozzarella in stukken en kruid ze met peper en zout.
-
3
Maak de saus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Giet er de room bij en voeg de geraspte parmezaan en de geraspte citroenschil toe. Laat de saus enkele minuten indikken. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Schep op 4 borden afwisselend lagen van de knolselderplakjes en de paddenstoelen en de mozzarella. Giet er wat van de saus over en werk de open lasagne af met de hazelnoten en het basilicum.