Recept

Zalmmoot met knolselderpuree, hazelnootboter en parmezaancrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stukje vis, een smakelijke puree, een zalige saus én een krokant korstje: feestelijker wordt het niet!

3x lekker korstje bij de zalm:

- met verse kruiden, zoals dille, tijm en bladpeterselie en panko

- met een korstje van feta en zongedroogde tomaatjes

- met een mix van witte en zwarte sesamzaadjes

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de knolselder (als je verse gebruikt) en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelen en de knolselder samen zacht.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bereid intussen de crumble. Verkruimel de boter met de bloem en de geraspte parmezaan. Leg de kruimels op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven tot een goudbruine en krokante crumble.

  3. 3

    Giet de aardappelen en de knolselder af. Pureer of mix ze zacht met 50 gram boter en een scheutje melk. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Hou hem warm.

  4. 4

    Hak de hazelnoten fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers er het sap uit. Smelt 70 gram boter in een pan en voeg de hazelnoten toe. Laat de boter op een zacht vuur lichtbruin kleuren. Voeg de geraspte citroenschil en 1 eetlepel citroensap toe.

  5. 5

    Giet de boter met de noten uit de pan en bak in dezelfde pan de zalmmoten op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Draai ze voorzichtig om, dek de pan af met een deksel en laat ze rustig verder garen. Reken op 8 à 10 minuten, dit hangt af van de dikte van de zalmmoot. Lepel nadien de hazelnootboter over de zalm.

  6. 6

    Lepel de puree op een mooi bord, leg er een stuk zalm bij en lepel er de saus bij. Werk het gerecht af met de crumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmmoot met knolselderpuree, hazelnootboter en parmezaancrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!