Cheesecake met lemon curd
bereiding
-
1
Klop voor de lemon curd het ei los in een hittebestendige kom. Voeg de suiker, citroensap en citroenzeste toe en klop goed door.
-
2
Zet de kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie) en klop continu tot het mengsel begint in te dikken. Voeg de boter toe en blijf roeren totdat de lemon curd een gladde, romige textuur krijgt. Haal de lemon curd van het vuur en laat afkoelen.
-
3
Klop de roomkaas samen met de poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg de slagroom toe en klop het geheel op tot een luchtige, romige massa. Meng de citroenrasp erdoor.
-
4
Verkruimel de koekjes. Verdeel de koekjes over de bodem van twee glazen. Schep de cheesecakevulling bovenop de koekjes. Top af met de lemon curd en smeer het uit tot een glad laagje. Zet de glaasjes in de koelkast en laat ze minstens 1 uur opstijven. Garneer de glaasjes met een beetje extra citroenzeste.