Rijkelijk versierde bladerdeegkerstboom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol een vel bladerdeeg open op bakpapier en snij er een grote kerstboom uit, zo groot als mogelijk is.
-
2
Bestrijk de kerstboom met pesto.
-
3
Leg er het tweede vel bladerdeeg bovenop, voel waar de boom zit en snij ook hier de kerstboom uit. Uit het restje bladerdeeg kun je nog wat sterretjes uitsteken met een vormpje.
-
4
Bestrijk de boom en de sterretjes met losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaad en versgeraspte parmezaan. Snij dan van links naar rechts en van rechts naar links de kerstboom in: maak repen van zo’n 1,5 à 2 cm breed die in het midden vastzitten aan de ‘stam’. Dit lukt het best met een pizzaroller.
-
5
Neem het uiteinde van een reepje deeg vast en draai het tot een spiraal. Doe dit met alle reepjes. Tot hier kun je het hapje op voorhand klaarmaken. Bewaar afgedekt met folie in de koelkast tot je de boom gaat bakken.
-
6
Bak 10 minuten op 220°C, en daarna nog 10 minuten op 180°C tot de boom mooi goudbruin en gaar is.
-
7
Haal de bladerdeegkerstboom uit de oven en versier verder met kerstomaatjes, minimozzarellaballetjes, blaadjes basilicum … Serveer meteen.