Recept

Engelse muffinbroodjes in de pan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik eens een grillpan om de muffins te bakken. Behalve dat de grillpan mooie strepen maakt, geeft het ook een typische grillsmaak aan de broodjes.

Reken 1.50 u. extra voor het rijzen van het deeg.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, gist en suiker. Warm de melk op met de boter tot het mengsel lauw is. Voeg dit samen met het ei toe aan het bloemmengsel. Voeg het zout toe en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.

  2. 2

    Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.

  3. 3

    Duw het deeg in. Bestrooi een werkblad met semolina en rol of duw het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek cirkels uit het deeg van ongeveer 8 centimeter diameter. Dat kan je doen met een ronde uitsteker, serveerring of een glas.

  4. 4

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat nog eens 40 à 50 minuten rijzen.

  5. 5

    Smelt een klont boter in een grote pan. Bak 3 à 5 deegrondjes tegelijk in de pan op een laag vuur. Dek af met een deksel. Bak de muffins aan elke kant 5 minuten. Houd het vuur laag zodat ze niet aanbranden, maar vanbinnen wel gaar zijn. Laat even afkoelen en serveer met boter of confituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Engelse muffinbroodjes in de pan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!