Recept

Glas-in-lood-koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het is eens wat anders dan een klassieke confituurvulling. Deze koekjes zijn extra krokant, met glasraampjes van gesmolten snoep.

Gebruik voor het deeg dit basisrecept.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg volgens het basisrecept. Steek in stap 4 (niet te kleine) vormen uit het deeg en daarna met kleinere vormpjes nog een extra vorm uit het midden van elk koekje.

  2. 2

    Bak de koekjes zoals beschreven in stap 5 van het basisrecept 10 minuten voor. Klop intussen met een hamer de snoepjes in een stevig plastic zakje tot fijn gruis.

  3. 3

    Vul na 10 minuten bakken de openingen in de koekjes met snoepgruis – hoop dit goed op! – en bak de koekjes verder zoals beschreven tot ze goudbruin zijn en het snoepgruis gesmolten is. Laat de koekjes afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glas-in-lood-koekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!