Recept

Madeleinekerstboom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het pronkstuk van je feestavond, dat is zonder twijfel deze kerstboom van madeleines met een hint van matchathee.

Tip! Werk de kerstboom af met een zandkoekje dat je hebt versierd met glazuur. Het recept daarvoor vind je bijvoorbeeld bij de smeltende sneeuwpopjes.

bereiding
  1. 1

    Klop de malse boter op samen met de poedersuiker, het zout, het matchapoeder en het vanille-extract. Voeg de eieren toe.

  2. 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel ze door het beslag. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).

  3. 3

    Vet de madeleinebakvorm in en verdeel er het beslag over. Vul de kuipjes voor maximaal ¾. Bak de madeleines 10 minuten in de oven, haal ze eruit en laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Doop er de punten van de afgekoelde madeleines in en laat ze opstijven.

  5. 5

    Prik de madeleines dakpansgewijs op de kegel van piepschuim. Begin onderaan en werk naar boven toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Madeleinekerstboom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!