Recept

Kalkoenfilet met champignons, rozemarijn en bramen-cranberrysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snel en feestelijk hoofdgerecht van Ilse! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boter een ovenschotel in en leg er de kalkoenfilet in en de champignons er rond. Giet er de Noilly Prat over. Kruid met peper en zout en verdeel er nog wat extra klontjes boter over, leg er 2 gekneusde takjes rozemarijn bij. Zet in de oven voor 20 minuten.

  2. 2

    Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de cranberrys samen met het sap en rasp van de sinaasappel, de suiker, kaneel en steranijs aan de kook. Zet eens het kookt het vuur zachter en laat nog 5-10 minuten indikken.

  3. 3

    Voeg de bramen toe, bind de saus met aardappelzetmeel.

  4. 4

    Haal de kalkoen uit de oven. Laat de kalkoen even rusten onder aluminiumfolie. Roer de room door de champignons en breng nog op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg de kalkoen in stukken terug in de schotel en verdeel er een deel van de saus en de laatste takken rozemarijn over de kalkoen. Doe de pommes dauphinois op een ovenplaat en zet samen nog 5 minuten in de oven. Zet in een grote schaal op tafel, serveer met de kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenfilet met champignons, rozemarijn en bramen-cranberrysaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!