Pompoenfrittata met salie en spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snij hem in partjes. Hussel de partjes samen met de pompoen-blokjes en een scheutje olijfolie onder elkaar en kruid de groenten met de chilivlokken, peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en gaar de groenten 10 minuten in de oven.
-
2
Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak nu de blaadjes salie kort aan in het achtergebleven vet tot ze krokant zijn. Schep ze uit de pan.
-
3
Klop de eieren los met de melk en de mozzarella en kruid het mengsel met peper en zout. Doe het spek en de pompoen met de ui weer in de ovenvaste pan en giet er het eiermengsel over. Leg er de salieblaadjes op en gaar de ¬frittata ongeveer 25 minuten in de oven. Zet ’m dan nog 5 minuten onder de ovengrill.