Recept

Pompoenfrittata met salie en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker low budget koken met pompoen en ei.

Tip: voor dit recept kun je zowel verse pompoen in blokjes als voorgesneden pompoenblokjes uit de koeling en zelfs diepvriespompoen gebruiken. Laat diepvriespompoen niet vooraf ontdooien, dan wordt hij te zacht. Verleng eventueel de oventijd met een paar minuten. Heb je een grote verse pompoen in huis? Snij hem met een scherp mes kleiner en vul je diepvriezer met zelfgesneden pompoenblokjes. Je hoeft de pompoen niet te blancheren, de blokjes blijven 6 maanden tot een jaar goed.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snij hem in partjes. Hussel de partjes samen met de pompoen-blokjes en een scheutje olijfolie onder elkaar en kruid de groenten met de chilivlokken, peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en gaar de groenten 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak nu de blaadjes salie kort aan in het achtergebleven vet tot ze krokant zijn. Schep ze uit de pan.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk en de mozzarella en kruid het mengsel met peper en zout. Doe het spek en de pompoen met de ui weer in de ovenvaste pan en giet er het eiermengsel over. Leg er de salieblaadjes op en gaar de ¬frittata ongeveer 25 minuten in de oven. Zet ’m dan nog 5 minuten onder de ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenfrittata met salie en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!