Hachis parmentier met pulled chicken
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in ¬gezouten water. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur laag en leg er de kipfilets in. Pocheer ze ongeveer 12 minuten.
-
2
Pel en snipper de uien en bak ze in olie glazig. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Roer er de tomatenblokjes onder en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook. Trek de gepocheerde kip in reepjes en leg ze in de saus. Kruid de saus met het gerookt paprikapoeder, peper en zout.
-
3
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en een klontje boter tot puree. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met gekartelde mond.
-
4
Zet de grill van de oven aan. Schep het kip-tomatenmengsel in een ovenschaal. Spuit er toefjes puree bovenop en bestrooi die met de kaas. Zet de schaal een 5-tal minuten onder de ovengrill, tot de pureetorentjes mooi goudbruin zijn. Werk de parmentier af met de peterselie.