Rolcake met frambozen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2
Klop 4 eieren luchtig op met 2 eetlepels lauw water.
Doe er 125 g suiker en 1 pakje vanillesuiker bij.
-
3
Roer tot een homogeen deeg met 125 g gezeefde bloem.
Verdeel gelijkmatig over bakpapier op een ovenplaat en bak 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
-
4
En hier komt de truc: stort de biscuit op een met suiker bestrooide, propere theedoek, dek af met een vochtige theedoek en laat afkoelen.
-
5
Neem 250 g uitgelekte diepvriesframbozen (gebruik in de zomer verse frambozen of aardbeien).
Mix 100 g en meng met 150 ml room, 300 g volle yoghurt en 75 g poedersuiker.
-
6
Week 6 blaadjes gelatine in koud water en knijp uit.
Verwarm 2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld cassis) met 50 ml room.
Los de uitgeknepen gelatine daarin op.
-
7
Meng met nog 200 ml room en spatel alles door de frambozencrème.
Haal de vochtige doek van de biscuit.
-
8
Verdeel er met een spatel de frambozencrème over en rol 'm voorzichtig op.
Wikkel de vochtige doek er opnieuw rond en laat 1 uur rusten.
Haal de doek van de rol en bestrooi met bloemsuiker.
Voorbereiding