Recept

Maaltijdsoep met aardappel, wortel en ravioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker goedkoop.

Tip: maak meteen een grote hoeveelheid van deze soep en vries ze (zonder de ravioli) in. Laat de soep hiervoor eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Giet ze vervolgens in één of meerdere goed afsluitbare diepvriesbakjes. De soep blijft tot 3 maanden goed in de diepvriezer. Ravioli en andere gevulde pasta’s staan geregeld in promo in de supermarkt: het ideale moment om je soep te ontdooien!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in even grote stukken. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie in een grote pot.

  2. 2

    Voeg de wortelen en de aardappelen toe, kruid ze met het kerriepoeder, peper en zout en roerbak ze 2 minuten. Blus ze met de bouillon en breng die aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur ongeveer 15 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep glad. Gaar de ravioli in de soep volgens de aanwijzingenop de verpakking.

  4. 4

    Schep de soep in kommen en werk ze af met een lepel kruidenkaas en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maaltijdsoep met aardappel, wortel en ravioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!