Warme salade van zoete aardappel, boerenkool, linzen en zalm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de boerenkool schoon. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze in plakjes.
-
2
Meng een flinke scheut olijfolie, de ras el hanout, het paprikapoeder, peper en zout onder de zoete aardappelen en gaar ze 25 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de boerenkoolblaadjes toe aan de zoete aardappel, schep ze goed om en gaar ze nog 10 minuten samen. Neem de groenten uit de oven en laat ze even afkoelen.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg de linzen toe en schep 5 minuten goed om. Neem de pan van het vuur en breng de linzen op smaak met peper en zout.
-
4
Mix alle ingrediënten voor de dressing. Rooster de pecannoten in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pluk de zalm in stukken.
-
5
Doe de linzen, de zoete aardappel en de boerenkool in een schaal. Werk de salade af met de zalm en de geroosterde pecannoten en geef er de dressing bij.