Recept

Boerenkoolpuree met een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pure comfort food, dit vegetarische (en bovendien goedkope) gerechtje!

Een ei pocheren: hoe doe je dat?

Breng water met een beetje azijn aan de kook. Breek elk ei in een apart kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water. Breng het kopje zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak en laat het ei in de draaikolk glijden. Laat tegen de kook aan 4 minuten pocheren. Herhaal met de rest van de eieren.

In ons stap-voor-stapfilmpje zie je precies hoe het moet.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in kwartjes en kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de boerenkool in 10 minuten gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Giet de aardappelen en de boerenkool af en stoof de uitgelekte boerenkool een 3-tal minuten in boter. Stamp de aardappelen met de melk en een klontje boter tot puree. Schep er de boerenkool onder en kruid de puree met peper en zout. Pocheer de eieren 4 minuten.

  3. 3

    Schep de puree op de borden en leg er telkens een gepocheerd ei op. Werk af met de gesnipperde peterselie en druppel er nog wat extra vierge olijfolie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boerenkoolpuree met een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!