Aardpeerstoemp met gekaramelliseerd witloof en varkenshaasje
bereiding
-
1
Bak het varkenshaasje in een scheutje olijfolie op een zacht vuur gaar en licht goudbruin. Reken hiervoor op ongeveer 20 minuten. Kruid het varkens-haasje met peper en zout. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.
-
2
Schil intussen de aardappelen en de aardpeer. Snij de aardappel in grove stukken en de aardpeer in iets kleinere stukken. Kook ze samen zacht in lichtgezouten water.
-
3
Maak het witloof schoon, snij de harde bittere kern weg en snij de stronkjes in reepjes. Smelt 1 eetlepel boter en stoof hierin het witloof zacht. Voeg de honing en de mosterd toe en laat het witloof op een zacht vuur karamelliseren. Breng het op smaak met peper en zout.
-
4
Giet de aardappelen en de aardpeer af en laat ze uitlekken. Prak ze met 70 gram boter en voeg het gebakken witloof met het vocht uit de pan toe. Kruid de stoemp met nootmuskaat, peper en zout. Serveer de stoemp met het varkenshaasje. Lekker met een extra lepeltje mosterd of pickles erbij.