Recept

In de pan gebakken stoemp - ‘Bubble and squeak’

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bubble & squeak is een klassiek Brits gerecht, waarin je een restje gekookte aardappelen verwerkt met een heleboel wintergroenten. De ideale manier om verschillende overschotten op te werken!

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze in plakjes van ½ cm. Halveer de spruitjes, maar hou 1 spruitje bij voor de afwerking. Haal van dat spruitje de blaadjes los en leg ze apart. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 3 cm. Maak de savooikool schoon en hak ze grof. Snipper de peterselie.

  2. 2

    Breng in een ruime kookpot water aan de kook met het bouillonblokje. Kook hierin de spruitjes, de wortelen en de aardappelen net beetgaar. Voeg ook de savooikool toe aan de kookpot. Laat alles goed zacht worden. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Doe ze terug in de kookpot en laat ze 1 minuut opdrogen op een zacht vuur. Voeg de peterselie, nootmuskaat, peper en zout toe en meng goed.

  3. 3

    Smelt een klontje boter in 2 antikleefpannen. Verdeel de groenten over de 2 pannen en duw ze plat. Laat ze op een heel zacht vuur 15 minuten garen. Leg een groot bord op de pan en draai ze om zodat het groentegeheel op het bord ligt. Voeg opnieuw een klontje boter toe aan de pan. Laat het groentegeheel weer in de pan glijden. Zo draai je de gebakken stoemp. Als de groenten wat uit elkaar vallen bij het draaien, duw je ze gewoon weer aan. Laat de groenten nog 10 minuten garen op die kant.

  4. 4

    Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Breek elk ei in een apart kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water. Breng het kopje zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak en laat het ei in de draaikolk glijden. Hou het water tegen de kook aan en pocheer het ei 4 minuten. Herhaal met de rest van de eieren.

  5. 5

    Serveer de gebakken stoemp met de gepocheerde eitjes en werk hem af met de extra bladpeterselie, de spruitjeblaadjes en nog wat versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In de pan gebakken stoemp - ‘Bubble and squeak’

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!