Recept

Smeuïge brownie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smeuïge brownie zonder suiker? Dat kan!

Extra lekker met een handvol noten in het beslag, zoals pecannoten, walnoten of ongezouten pistachenoten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de chocolade met de vanille-essence au bain-marie. Voeg de olijfolie toe als de chocolade bijna gesmolten is. Roer alles goed om en laat het mengsel even afkoelen.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers luchtig in de mengkom van de keuken-robot en voeg beetje bij beetje de Zusto toe. Klop de eiwitten apart op met een snuifje zout.

  3. 3

    Meng de luchtig geklopte eidooiers onder de gesmolten chocolade. Voeg het cacaopoeder, het espresso­poeder, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en roer goed om. Voeg nu de stijfgeklopte eiwitten toe en spatel alles heel voorzichtig tot een egaal beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in een met bak­papier beklede bakvorm van 18 op 22 cm en bak de brownie 30 minuten in de oven. Laat hem volledig afkoelen. Snij hem in blokjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smeuïge brownie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!