Recept

Dé klassieke pannenkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo lukken je pannenkoeken altijd!

• Laat je beslag 30 minuten rusten voor je begint te bakken: zo krijgen je pannenkoeken een optimale textuur.

• Gebruik een speciale pannenkoekenpan met antiaanbaklaag of, nog beter, een gietijzeren pan. Die heeft een dikke bodem, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. 

• Zorg dat je pan goed heet is als je begint te bakken.

• Pas als het beslag bovenaan niet meer vloeibaar is en de randjes bruin beginnen te kleuren, mag je de pannenkoek omdraaien.

• Bakken de pannenkoeken snel aan? Zet het vuur een beetje lager en roer een extra scheutje olie of gesmolten boter door het beslag.

bereiding
  1. 1

    Meng de suiker en de vanillesuiker onder de zelfrijzende bloem. Klop de eieren los met de melk en de gesmolten boter en giet dit mengsel bij het bloemmengsel. Klop tot een glad en klontervrij beslag.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Giet er een pollepel beslag in. Wacht tot het beslag aan de bovenkant gestold is en draai de pannenkoek om. Bak nog even verder. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Hou de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of in een voorverwarmde oven op 100°C.

  3. 3

    Serveer de pannenkoeken naar wens met boter, bruine suiker, confituur...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dé klassieke pannenkoeken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!