Dé klassieke crêpes Suzette
bereiding
-
1
Maak het beslag. Klop de eieren luchtig met de suiker, het vanillemerg en de vanillesuiker. Meng er de gezeefde bloem onder.
-
2
Los het puddingpoeder op in 4 eetlepels melk en voeg het toe aan het beslag. Voeg dan geleidelijk de rest van de melk toe en klop tot een glad beslag.
-
3
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Giet er een pollepel beslag in. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om. Bak nog even verder. Bak zo 8 pannenkoeken met de rest van het beslag.
-
4
Maak de saus. Verwarm de boter en de suiker in een pan en rasp er de schil van 1 sinaasappel bij. Pers de sinaasappel uit. Blus de pan al roerend met het sinaasappelsap als de karamel goudgeel kleurt. Snij de andere sinaasappel à vif.
-
5
Vouw de pannenkoeken in vier, leg ze per 2 in de pan met de saus en lepel er de saus over. Voeg de sinaasappelpartjes toe, samen met een flinke scheut Grand Marnier. Flambeer de crêpes zo allemaal. Verdeel ze met de saus en de sinaasappelpartjes over de borden en werk ze af met een takje munt.