Recept

Mikado-spiraalflensjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe mooi zien deze bijzondere pannenkoeken eruit? Dat wordt smullen!

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Meng er de gezeefde zelfrijzende bloem onder. Los het vanillepuddingpoeder op in 4 eetlepels melk en voeg het toe aan het beslag. Voeg geleidelijk de rest van de 500 milliliter melk toe en meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Schep 1 pollepel beslag in een apart kommetje en roer er het gezeefde cacaopoeder onder. Giet dat beslag in een knijpfles.

  3. 3

    Smelt wat boter in een pan en doe er een pollepel gewoon beslag in. Spuit er, als het deeg lichtjes gestold is, in een spiraalvorm het cacaobeslag op. Start daarmee in het midden. Draai de pannenkoek om als het chocoladebeslag gestold is. Bak de pannenkoek nog 1 minuut verder.

  4. 4

    Maak de chocoladesaus. Smelt in een steelpannetje de chocolade met 50 milliliter melk en roer tot een gladde chocoladesaus. Rol de pannenkoeken op en leg ze in rolletjes op de borden. Serveer ze met de chocoladesaus en het vanille-ijs. Strooi er nog wat poedersuiker over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mikado-spiraalflensjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!