Recept

Dé klassieke Luikse wafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ah, dé klassieke wafels... je bakt ze nu lekker zelf thuis!

Goed schoonmaken is de boodschap!

Verwijder tussen de bakbeurten door de gekaramelliseerde suiker van het wafelijzer. Anders zullen die restjes na een tijdje verbranden en een bittere smaak aan je wafels geven. Toch een vuil wafelijzer na je lading suikerwafels? Bak een ‘glazen wafel’: roer wat maïszetmeel of aardappelzetmeel met koud water tot een dikvloeibaar papje en bak daar een wafel mee in het hete wafelijzer. Zowat alle achtergebleven stukjes deeg en suiker zullen in je zetmeelwafel plakken.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de fijne suiker, de gist en de flinke snuif zout. Voeg de lauwe melk, de eieren en de zachte boter toe. Kneed het deeg 5 minuten in de keukenmachine en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  2. 2

    Meng de parelsuiker onder het beslag. Vorm balletjes van ongeveer 100 gram van het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze af met een schone handdoek. Laat ze nog een tweede keer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur of tot ze in omvang verdubbeld zijn.

  3. 3

    Verwarm een wafelijzer en vet het in met een beetje boter. Bak de wafels op medium warmte in 3 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dé klassieke Luikse wafels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!