Recept

Dé klassieke poffertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Nederlandse klassieker die ook hier in de smaak valt.

Geen poffertjespan?

Vul een schoongemaakte lege mayonaise- of ketchupfles met het beslag en draai de spuitdop weer op de fles. Smelt wat boter in een hete pan en spuit er kleine toefjes van het beslag in van ongeveer 3 centimeter doorsnede. Bak de toefjes langs beide kanten goudbruin et voilà: je heb heerlijke poffertjes.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de melk, de eieren, het zout en het bakpoeder tot een glad, klontervrij beslag.

  2. 2

    Verwarm de poffertjespan. Smeer alle kuiltjes goed in met een beetje boter als de pan goed heet is. Vul de kuiltjes tot net aan de rand met het deeg.

  3. 3

    Bak de poffertjes en keer ze om met een vork om als de onderkant mooi goudbruin is. Dat duurt ongeveer 1 à 2 minuten. Bak ze nog 1 minuut op de andere kant.

  4. 4

    Haal de poffertjes uit de pan en leg ze op een bord. Werk ze af met de poedersuiker, het vers fruit en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dé klassieke poffertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!