Low carb groentelasagne
bereiding
-
1
Snij de courgette in blokjes. Schil de pastinaak en snij in blokjes. Doe de blokjes courgette en pastinaak met een scheutje olijfolie in de airfryer. Kruid met peper en zout en laat 10 à 15 minuten op 185°C garen of tot de groenten zacht zijn. Haal uit de airfryer. Meng met de tomatensaus en kruid met peper en zout.
-
2
Pel en pers de knoflook. Mix de ricotta, parmezaan, knoflook, bladspinazie en het basilicum in een blender en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Vet een gesloten bakaccessoire of een hoog, smal ovenschaaltje dat in de airfryer past in met olijfolie. Leg een laag pompoenlasagnevellen op de bodem. Beleg met een laagje groentesaus. Leg opnieuw een laagje pompoen en daarna een laagje ricottamengeling. Herhaal de laagjes tot alles op is. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
-
4
Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 30 à 35 minuten op 175°C in de airfryer of tot de pompoenvellen zacht zijn. Neem de laatste 10 minuten de folie weg voor een krokant korstje.