Marokkaanse bloemkool-linzensalade met kalfsmedaillon
bereiding
-
1
Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Maal de bloemkool fijn tot rijststructuur of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui zacht. Voeg de knoflook en de bloemkoolrijst toe en kruid alles met de garam masala, de gemalen koriander, peper en zout. Stoof de bloemkoolrijst 5 minuten op een zacht vuur en laat hem afkoelen.
-
3
Hak de bladpeterselie en de koriander fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen. Meng voor de salade de linzen met de bloemkoolrijst, de fijngehakte kruiden, de granaatappelpitjes, de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie en kruid de salade met peper en zout.
-
4
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kalfsmedaillons aan beide kanten 2 à 3 minuten. Snij het vlees in plakjes en serveer het met de salade. Werk het gerecht af met de extra peterselie.