Yoghurtcake met roze pompelmoesglazuur
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter samen met de suiker, het vanille-extract en de pompelmoesschil op in de keukenrobot. Voeg één voor één de eieren toe. Wacht even met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige volledig is opgenomen.
-
2
Meng de bloem met het amandelmeel, het bakpoeder en een snuifje zout. Meng het pompelmoessap onder de yoghurt. Voeg het bloemmengsel toe aan het cakebeslag en spatel er ten slotte de pompelmoesyoghurt onder.
-
3
Stort het cakebeslag in een rechthoekige bakvorm van 27 x 11 cm en bak de cake 40 à 50 minuten in de oven. Dek de cake eventueel af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
-
4
Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster. Prik kleine gaatjes in de cake. Maak het glazuur. Klop de poedersuiker los met de pompelmoesschil en het pompelmoessap en lepel het glazuur over de cake. Door de gaatjes neemt de cake ook een beetje glazuur op. Snij de pompelmoes in plakjes en hak de pistaches fijn. Werk de cake af met de plakjes pompelmoes en de pistachenootjes.