Recept

Peulvruchtensoep met frisse gember-­citroenbouillon en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeg niet zomaar soep tegen deze goed gevulde maaltijdsoep!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de selder schoon en snij de stengels in boogjes. Spoel de kikkererwten en de linzen en laat ze goed uitlekken. Schil en rasp de gember. Halveer het citroengras in de lengte en breek het om de smaken en geuren vrij te laten komen.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en stoof er de ui, de knoflook en de selder in aan. Voeg de gember en het citroengras toe en doe er dan het citroensap en de citroenschil bij. Voeg de visbouillon toe en breng die aan de kook.

  3. 3

    Voeg de kikkererwten en de linzen samen toe aan de bouillon en laat die 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Snij intussen de zalm in hapklare blokjes. Laat de zalm 5 meekoken in de soep. Rooster de pitabroodjes volgens de aan-wijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Snipper de peterselie en de koriander. Verdeel de peulvruchtensoep over kommetjes en werk ze af met de gesnipperde verse kruiden, peper en zout. Geef er de pitabroodjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!